En kommentar til en lille gul firkantet mands succes

Skærmbillede 2014-03-06 kl. 20.51.57
Billedet er taget fra www.filmz.dk

LEGO slår Clooney. Det var overskriften på en online JP artikel forleden. Den nye animerede film fra klods-koncernen: ”En klodset affære” er mildest talt en bragende succes, og 2’erens fødsel er allerede lanceret af Warner Brothers.

Og det er sku interessant. Ikke at LEGO er ved at overtage verdensherredømmet one step at a time. Det, der derimod er fantastiks, er, at de rent faktisk har formået at pust liv i disse klodsede (sorry det tillægsord ligger simpelthen for meget til højrebenet), udtryksløse, fysisk endimensionale figurer rent faktisk kommer ind under huden på dig.

En-dimensionel styrke og animations-magi

Faktisk synes det som om at Warner Brothers bevidst bruger endimensionalheden som en styrke. Batman figuren er ganske enkelt skøn i sin kliche-one-liner-kiksede-humor-form. Hovedpersonen derimod: Emmet er til gengæld så gennemsnitlig en jubelidiot, at du ikke kan lade være med at holde af ham. At Matrix ”you are the chosen one but you don’t believe it”-plottet så er set før er en anden sag. Men netop fordi karakterne fungerer – så fungerer klicheen også.

Måske er det bare ”the magic” of animations. På en eller anden måde tager – i alt fald denne blogger – imod animationsfilm med mindre forbehold end når det er Hollywoods glossy stjernespækkede spillefilm, der ruller over skærmen. Måske er det mit indre Disney-opflaskede glemte barn, der kigger frem.

Eller også har LEGO og Warner Borthers bare lavet et kæmpe scoop.

En klodset affære. Den er sjov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *