Live-video giver Facebook (tiltrængte) muligheder

Den 12. april meddelte Mark Zuckerberg, at Facebook vil lave en live-streaming feature. Hermed bringer Facebook tilbage i SoMe-gamet efter et år uden nogen ophidsende nyheder. Samtidig tilføres den moderne tids selviscenesættelsens ophavsmedie et element af det uventede, hvilket virkelig klæder platformen.

Det uforudsigelige element kommer på Facebook

Narcicismens frontier. Den titel kan vi vist godt sætte på Facebook. Hvis man ser bort fra de tidlige år, så er Facebook med tiden blevet en arena, hvor de flest af os – både personligt og professionelt – iscenesætter os selv og de virksomheder, vi arbejder for. Så kan vi være nok så autentiske i vores content – planlagt er det stadig.

Det kan Facebooks nye video-feature måske lave om på. For med sin live-funktion introduceres muligheden for det uventede, det overraskende og wow/skete-det-der-virkelig-effekten. Det samme skete, da TV begyndte at sende live. Pludselig kunne alt ske – og skete – på skærmen. Og netop den appel kan have en stræk dragende indvirkning på det modtagende publikum.

Live interaktion med brugerne

Samtidig giver det en unik mulighed for, at publikum kan interagere med afsenderen – eller måske skulle jeg sige, at publikum får et incitament til at interagere. Når der for eksempel laves et live interview med stjernerne fra Glee (ja det sad jeg og så forleden – so shot me), ja så kan fansene på Facebook komme med skøre opfordringer eller stille spørgsmål undervejs. Dermed kan du som afsender kalde dine fans til skærmen på et bestemt tidspunkt. Du har noget unikt, de vil have nemlig live-tid med en, de ønsker at komme i kontakt med.

Video, video, Snapchat og video

På sin vis er det ikke så overraskende at Facebook arbejder videre med mere optimal brug af video. Løsningen på mangt og meget både på sociale medier, outdoor kampagner, online platforme og instore signing har været VIDEO de sidste to-tre år. Det er også i denne periode, at teknologien for alvor har tilladt at gøre det på en elegant måde. Facebook – som længe har haft video-embedding – har da også det sidste års tid forsøgt sig med video i forskellige nye former fx fødselsdagsvideoen eller profil-videoen. Dog uden held og bred opbakning. Og for at være helt ærlig, så trængte Facebook virkelig til en vitaminindsprøjtning.

Parallelt hermed har et medie om SnapChat foldet sig ud og fået bedre fat i de unge end så mange andre medier – med netop den mere live-prægede video som en central del. Faktisk overhaler det ifølge DRS rapport over medieudviklingen både Instagram og Facebook, når det kommer til at få fat i de unge. Så ja måske kan Facebook hægte sig lidt på den bølge.

Jeg glæder mig allerede til at se, hvad både diverse celeberties, brands og nyhedsprogrammet kan bruge funktionen til – for slet ikke at tale om den helt almindelige super-bruger af sociale medier!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *