STRAM OP DR2: Tandløst portræt af kaprings-ofre

Skærmbillede 2014-02-17 kl. 21.51.13Uinteressant og ukritisk er ordene, der melder sig på baggrund af dokumentarserien “DR2 Undersøgers” portræt af kapringsofrene fra Maersk skibet.

I aften. Klokken 21.00 flimrede “DR2 Undersøger” over skærmen. Fokus var på de to kapringsofre Eddie Lopés og Søren Lyngbjørn samt deres historie om, hvordan det er at sidde som gidsel hos somaliske pirater i over to år.

Og fair nok. De to mænd har været forfejlet portrætteret af bl.a. Ekstra Bladet og Tv2. Der kan derfor argumenteres for, at det er i offentlighedens interesse, at få den rigtige historie frem. For jo det var forfærdeligt. Umenneskelig hårdt. De bliver aldrig de samme mænd igen.

En ting er dog, at lade de to mænd få taletid. Noget andet er at gøre det så dybt uinteressant og ukritisk, som DR2 formåede for en time siden. Selv hvis målsætningen var, at lave et portræt burde vinklen og ikke mindst programmet have været mere dybdegående og ikke blot berettende.

Andre kilder?

Og noget andet, der kunne have hjulpet var – wait for it – ANDRE KILDER. Hvor var de? Eksperterne? Psykologen, der kunne uddybe, hvad der sker med den menneskelige psyke under sådanne forhold? Det ville da i det mindste have givet faglig dybde. Politikerne? Der kunne redegøre for den slappe lovgivning? Eller rederiet? Hvad med at spørge de to ofre, hvad et menneske er værd? 40 millioner kroner i dusør? Det er barsk – men det er det, man som seer sidder og spørger sig selv om.

Kom igen DR2 Undersøger. Det kan kun blive bedre.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *