We loooove LIVE

Skærmbillede 2014-04-01 kl. 22.11.46
Screenshot fra DR2s Deadline

Live-tv er åbenbart det nye sort på både DR. Ingen event er for lille til, at den ikke kan tilføres værdi via en rapporter i marken. Eller endnu bedre – en hel gruppe rapportere.

Og vi sender nu live med Politikens Sydøsteuropkoorspondent: Martin Selsøse Sørensens… fra hans soveværelse (Se billedet, som er taget fra Deadline den 30/3 2014).

Vi sender nu live fra biografen i Roskilde, hvor befolkningen ser deres bysbarn Kevin Magnusson folde sig ud. (Kæmpe logo for Tv3+ og reklamer brager i baggrunden). (Tv Avisen, DR 29/3)

Eller alle gode gange 3: Bjørn Willum live fra Paris rådhus. Siddende på kantstenen kl. 22.30…… (Deadline 29/3)

DR er besatte af at sende live live. Og ja nogle gange giver det mening. Fx når NATO’s spidser mødes og beslutter at stoppe samarbejde med Rusland, eller der demonstreres imod Iraks nye lovgivning omkring giftermål for 9-årige piger.

Ja jeg kan næste acceptere den klassiske storm-melding, hvor en stakkels journalist med tårer i øjnene og i stiv kule bekræfter at JA det stormer i Danmark.

Men hvorfor skal vi se Martin Søløses soveværelse – eller Paris rådhus kl. møg om aftenen? Og medmindre, der filmes, PRÆCIS når Kevin Magnusson kommer over målstregen i biografien i Roskilde, er denne location altså ikke tv værdig.

Tilfører det noget autenticitet? Måske. På et eller andet niveau. Men det samtidig en smule komisk.

Mit ærinde er ikke en tilbagevenden til forrige tiders still-fotografi af den pågældende korrespondent, der udtaler sig. Jeg postulerer blot, at vi – DR – må kunne finde på noget bedre. Hvad med flere reelle optagelser af de begivenheder, som korrespondenten omtaler. Nu er de jo faktisk dernede… og der må kunne vrides mere materiale ud af fx valg i Frankrig end de 30-60 sekunders oplæg, der fx blev brugt i Deadline.

Man kunne også – gud forbyde det – præfabrikere et interview, hvori den stakkels journalist sender fra en begivenhed, som rent faktisk har forbindelse til det, der tales om….. nu tænker jeg bare TOTAL ud af boksen 😉

Sidste vilde indskydelse: man kunne forsøge at lave nogle retningslinjer for, hvor elendig en location man kan tillade sig at sende fra som korrespondent.

Bare en tanke..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *